Olympic NP (washington)

Olympic National Park is een park van schoonheid en variatie. Genesteld in de valleien zijn een aantal van de grootste overblijfselen van oude bossen achtergelaten in het land. Olympic is net als drie magische parken in een. Je hebt de hoge bergketens, de regenwouden en de kust. Dus dit park verdiend de tijd om de vele gezichten te ontdekken. Het park ligt in de Olympic Mountains, die onderdeel vormen van de reeks van bergketens nabij de kust, die samen de Coast Ranges worden genoemd.

                   

 

In het Noorderlijke gedeelte zijn 3 senic roads,

olympic_drive_01L
De Rode Route : Hurricane Ridge Road begint bij Heart o ‘the Hills Entree en eindigt bij Hurricane Hill parkeerplaats weg is ong. 32 km lang.
De Blauwe Route : Elwha Road begint bij Elwha Entree en eindigt bij Appleton Pass Trailhead weg is ong 13 km. lang
De Gele Route: Sol Duc Road begint bij Sol Duc Entree en eindigt bij parkeerplaats van het Sol Duc Trailhead weg is ong. 22km lang.

Wandelroutes aan deze Senic roads:

olympic_trail_01L

5) Hurricane Ridge Meadow Trails: Deze wandelingen beginnen aan de overkant van de Hurricane Ridge Visitor Center, in de buurt van het einde van de Hurricane Ridge Road . In plaats van een enkele trail, is dit een netwerk van verharde wegen doorkruisen van de fragiele alpenweiden. In alle richtingen zijn de bijzondere indrukwekkende panorama’s te zien.
4) Hurricane Hill: 5 kilometer (heen en terug)Deze wandeling begint vanaf het einde van de Hurricane Ridge Road . Het klimt meer dan 700 meter over een verharde, maar ruw, trail oppervlak naar een punt met een prachtig panorama van het hele gebied.
6) Madison Creek Falls: ruim 600 meter (heen en terug). Deze “wandeling” begint uit de Madison Creek Falls parkeerplaats, gelegen net voorbij de ingang ligt op de Elwha Road . Deze zeer korte verharde route leidt naar een prachtige waterval in het bos.
7) Marymere Falls: 3 kilometer (heen en terug). Deze wandeling begint vanaf de Storm King Ranger Station ligt aan US-101 in de buurt van de oever van Lake Crescent. Het pad gaat snel onder US-101 via een voetgangerstunnel en dan aan het hoofd door het bos naar de watervallen. Een korte matige klim is het noodzakelijk aan het einde, om goed zicht te krijgen op de watervallen
1) Oude Groves Nature Trail: 1 kilometer (loop) Deze wandeling begint vanaf de Oude Groves parkeerplaats, gelegen langs de Sol Duc Road 8,7 mijl van de ingang van het park. Dit is een eenvoudige lus pad dat slingert door oerbos. Het is een goede keuze voor mensen zonder de tijd om de meer betrokken Sol Duc Trail wandelen aan het einde van de weg.
11) Sol Duc Falls: 2,5 kilometer (heen en terug)
Dit is een wandeling naar de mooie Sol Duc Falls, de meest gefotografeerde waterval in het park. Het water van de Sol Duc River komt hier terecht in een soort van trechter, en valt hier meters omlaag. Een must voor mensen die van Watervallen houden.

Er zijn 2 senic roads aan de westkant

olympic_drive_01L1

De Groene Route: Hoh Road deze start bij Hoh Entrance en eindigd aan het einde van de weg bij Hoh Ranger Station weg is ong 10 km lang.
De Orange Route: Quinault North Shore Road begint bij Quinault Entrance off US-101 en eindigt bij Olympic National Forest Boundary weg is ong 24 km.

Wandelroutes aan de Westkant

olympic_trail_01L1

8) Rialto Beach: 320 meter (heen en terug naar het strand)De toegang tot Rialto Beach ligt aan het einde van Mora Road, de wandeling langs de oceaan wal kan oplopen tot 4km enkele reis naar een gebied genaamd Hole-in-the-Wall
3) Hall of Mosses: 1300 meter (loop). Deze wandeling begint naast het Hoh Rain Forest Visitor Center, in de buurt van het einde van de Hoh Road . Deze route is wereldberoemd om zijn dramatische regenwoud landschap. Groen heeft betrekking op alles in het zicht, uit de grond, de takken, de stroombeddingen. Het is misschien wel de handtekening van het park, en is er die eigenlijk iedere bezoeker moet zien.
10) Spruce Nature Trail: Lengte: 2000 meter (loop). Deze wandeling begint naast het Hoh Rain Forest Visitor Center, in de buurt van het einde van de Hoh Road . Het presenteert landschap lijkt op de befaamde Hall of Mosses Trail als hierboven, maar is een beetje langer en gevarieerder.
9) Ruby Beach: De toegang tot Ruby Beach is direct vanaf US-101 ongeveer 7 mijl ten noorden van Kalaloch. Het zijn de meest populaire, en schilderachtige, van gemakkelijk te bereiken stranden van het park. De route naar het strand is kort maar relatief steil.
2) Beach Four: Deze wandeling begint vanaf het Beach Four (parking langs US-101), gelegen net ten noorden van de Kalaloch gebied. Laat de saaie naam niet ontmoedigen, veel van de stranden van het park worden benoemd door eenvoudige getallen. Het is een korte afdaling van 0,2 mijl naar de kust te bereiken. Van daar, kunt u deze wandeling is zo lang of zo kort maken om langs te kustlijn te wandelen.
Find more about Weather in Olympic National Park, WA

Handige links.
http://www.nps.gov/olym/index.htm
http://www.olympicnationalparks.com/
http://www.ontdek-amerika.nl/amerika/nationaleparken/Washington/Olympic/olympic.html