Mount Rainier NP (washington)

ChristineFallsnatural_beauty_mount_rainier_national_park_washington_uswashington-mount-rainier-national-park-olympia-wa101

 

 

 

 

 

 

 

De kern van Mount Rainier National Park is de vulkaan Mount Rainier, die meer dan vierduizend meter hoog is. Binnen de parkgrenzen vind je gletsjers, dichte wouden, groene bergweides, toendra’s en hoge bergtoppen. Het park is opgedeeld in vijf gebieden: Longmire, Paradise, Ohanapecosh, Sunrise / White River en tot slot Carbon River / Mowich Lake. Paradise is het meest bezochte gebied, voornamelijk vanwege de weides met wilde bloemen. Sunrise is populair vanwege de hoogte die je met de auto kunt bereiken en Longmire vanwege het historische district.

Omdat wij redelijk vroeg in Juni gaan, zal alleen het zuidelijke gedeelte goed begaanbaar zijn. Hogerop zal er nog wel sneeuw liggen,  en blijven we dus alleen in het zuidelijke gedeelte. Maar gelukkig voor ons is daar ook meer dan genoeg te doen, en als het helder weer is, is Mt Rainier van alle kanten te bewonderen.

Knipsel2

Longmire: Op 6,5 mijl ten oosten van de parkgrens ligt, op een hoogte van 800 meter boven zeeniveau, het Longmire Historic District. John Longmire was in 1883 een van de eerste mannen die Mount Rainier heeft beklommen. Na zijn afdaling stuitte hij bij toeval op een gebied met heetwaterbronnen, en hij was daarvan zo onder de indruk dat hij een jaar later met zijn vrouw naar deze idyllische plaats terugkeerde. Hij bouwde daar het eerste hotel in dit gebied, de Mineral Springs Resort. Nadat Mount Rainier in 1899 de status National Park kreeg, werd in Longmire het Park Headquarters gebouwd. Momenteel doet dit gebouw dienst als museum; het Longmire Museum is een van de oudste musea van de National Park Service. Andere bezoekersfaciliteiten in het Longmire Historic District zijn een Wilderness Information Center en een hotel. Wandelen in Longmire

Paradise: Aan de Longmire Paradise Road ligt een 4 mijl lange weg in de vorm van een lus. Deze weg, waarop eenrichtingsverkeer geldt, geeft toegang tot het druk bezochte gedeelte van het park dat Paradise wordt genoemd. Paradise ligt op een hoogte van ruim 1600 meter boven zeeniveau, en het staat bekend om de prachtige bloemenweiden in de zomer, de enorme hoeveelheden sneeuw in de winter, en het geweldige zicht op de witte piek van Mount Rainier. Tijdens de zomermaanden kan het moeilijk zijn hier parkeerplaats te vinden, zeker gedurende de weekenden. Uiteraard vind je ook hier allerlei bezoekersfaciliteiten, zoals het Jackson Memorial Visitor Center en het elegante hotel Paradise Inn. Tijdens de zomermaanden zijn deze voorzieningen dagelijks geopend. Tijdens de overige maanden is het hotel gesloten, en gelden voor het Visitor Center beperkte openingstijden. Wandelen in Paradise

Ohanapecosh: De oostzijde van het park is droger en zonniger dan de westzijde, het is een goede bestemming als Paradise en Longmire nat en mistig zijn. Ohanapecosh ligt in een heel rustig, bosrijk gebied, ongeveer een 3km ten noorden van de parkgrens. Naast de Ohanapecosh River liggen diverse bezoekersfaciliteiten, zoals een Visitor Center, een Ranger Station en de Ohanapecosh Campground and Picnic Area. De voorzieningen zijn slechts enkele maanden per jaar geopend, van mei tot oktober. State Route 123 is tijdens de wintermaanden gesloten. Wandelen in Ohanapecosh

Wandelen in longmire Area orginele pdf 

mmjpg_Page1

Trail of the Shadows: Lengte: 1,1 kilometer (loop) Een vrij eenvoudige route, onderweg zie je de mooie Longmire weide, als je helder weer hebt zie je Mt Rainier op de achtergrond daarvan. Onderweg kom je langs een oude houten hut, waar je binnen kunt kijken. Ook zul je nog oude stenen reservoirs tegenkomen waar de gasten van John Longmire’s mineral spring resort vroegen in het mineraalwater baadden. De route gaat over verschillende bruggetjes waarmee je kleine beekjes oversteekt. Links en rechts kun je ook nog door bevers gebouwde dammen tegenkomen.
Rampart Ridge Trail: Lengte: 7,5 kilometer (loop) Het eerste deel is hetzelfde pad als bij de Trail of the Shadows. De Rampart Ridge Trail gaat op sommige plaatsen vrij steil omhoog.  Terwijl je door mooie bossen wandeld heb je uitzichten vanaf een bergrand, dit is een overblijfsel van een oude lavastroom afkomstig uit de top van Mount Rainier. De wandelroute is in beide richtingen te lopen, maar volgens de ervaringen zijn de uitzichten het mooist als je met de klok meeloopt.
Comet Falls and Van Trump Park Trails
Lengte Comet Falls Trail: 6 kilometer (heen en terug) Lengte Van Trump Park Trail: 9,3 kilometer (heen en terug)
Comet Falls, is met zijn hoogte van 100 meter een van de hoogste watervallen van het park. Omdat de waterval lijkt of een staart van een komeet, heeft hij deze naam gekregen. Van trump park dankt zijn naam aan P.B. van Trump, een van de eerste die Mount Rainier heeft beklommen. De eerste 3 kilometer ga je berg op, totdat je bij de onderzijde van Comet Falls bent aangekomen. Daarna kun je verder omhoog totaan de kruising met Rampart Ridge Trail. Van Trump park ligt rechts van je, daarna is het nog ongeveer 800 meter door mooi weidegebied. Bij helder weer zul je zowel Mount St Helens en Mount Adams zien liggen.

Wandelen in Paradise Area orginele pdf paradise

mm2jpg_Page1

Nisqually Vista Trail Lengte: 2 kilometer (loop)
Deze trail geeft je een schitterend mooi uitzicht op Mount Ranier en op Nisqually Glacier, onderweg krijg je een goed beeld wat er leeft aan planten en het dierenleven op deze hoog gelegen weidens.
Skyline Trail Lengte: 8 kilometer (loop)
Deze trail is in beide richtingen te lopen, al je met de klok mee loopt bereik je na ongeveer 3 km klimmen het Panorama Point. Daarna gaat de weg omlaag en doorcross je diverse andere trails. Tegen het eind moet er dan weer een kleine klim worden gemaakt naar Myrtle Falls, daarna vervolg je de weg terug naar Paradise. Bij helder weer heb je een goed zicht op Nisqually Glacier en kun je in de verte verschillende andere bergtoppen zien.

Wandelingen ten oosten van Paradise aan de Stevens Canyon Road.

mm2jpg_Page11

De Stevens Canyon Road ligt ten oosten van Paradise, hij is geopend van juni tot oktober en is ongeveer 19 mijl lang.
Als je net Paradise voorbij bent, liggen de meren Reflection Lake en Louise Lake. Reflection Lake is de gene die je vaak op foto’s voorbij ziet komen bij helder weer en weinig vind kun je schitterende foto’s maken van Mount Rainier spiegelend in het water. In deze omgeving beginnen ook de 2 wandelroutes
Pinnacle Peak Trail Lengte: 4 kilometer (heen en terug) Pinnacle Peak ligt in het midden van de Tattoosh Range, ze zeggen dat hij precies 2000 meter hoog is en daarmee de een na hoogste piek in het park. De route gaat eerst langzaam omhoog maar daarna word het wel veel steiler en eindigt op ongeveer 1800 meter. Op de route zijn veel losse rotsen en er kan zomer en winter veel sneeuw liggen, goed schoeisel is een vereiste. Maar het schitterende mooie uitzicht is het zeker meer dan waard.
Bench and Snow Lakes Trail Lengte: 4 kilometer (heen en terug) Op deze route kom je langs 2 mooie meren. Het eerste meer ligt op ongeveer 1200 meter lopen door vlak gebied dit is Bench Lake. Voor Snow Lake moet er nog 800 meter verder gelopen worden, omdat de sneeuw meestal pas laat in juni verdwijnt denk ik niet dat wij hem zullen lopen. Omdat de sneeuw zo laat verdwijnt is de route tot die tijd vaak heel modderig, dus is een keuze die je moet maken.

Wandelingen Ohanapecosh Area orginele pdf Ohanapecosh

mm3jpg_Page1

Aan het einde van de Stevens Canyon Road  net voor de Stevens Canyon Entrance zit nog een mooie wandeling.
Grove of the Patriarchs Trail Lengte: ruim 2 kilometer (loop) Deze gaat stroomopwaarts langs de Ohanapecosh river door een zeer oud bos. Je komt via een brug een eiland binnen waar 2 takken van de rivier liggen. Je loopt eigenlijk een rondje om het eiland, je komt door een bos met zeer grote meer dan 1000 jaar oude Douglas firs, Western red cedars en western hemlocks. Je vind hier ook de grootste cedar in het park.

mm3jpg_Page11

Hot springs Nature trail: Lengte: 800 meter (loop) Deze korte trail begint achter het visitor centre, het loopt heerlijk door het bos langs hoge douglas spirs en hemlocks. Je komt uit bij het bubbelende water van de Ohanapecosh Hot Springs.
Silver Falls Trail: Lengte: 5 kilometer Ook deze trail loopt langs de snelstromende Ohanapecosh River en komt langs de hot springs. De Silver Falls is met zijn 22 meter niet extreem hoog, maar dankt zijn naam aan het feit: door de zilverkleurige spray die ontstaat als het water tussen de rotsen valt. Je kunt hier de rivier oversteken via een brug en dan langs de andere kant van de rivier de weg naar de camping terug lopen.