Grand Teton NP (Wyoming)

bisons_jackson_holegrand_teton_beaverpondgrand_tetons_vanaf_jackson_hole

 

 

 

 

 

 

 

In het noordwesten van de staat Wyoming ligt het Grand Teton National park. Het park ligt net ten zuiden van Yellowstone. Het alpiene gebergte van de Tetons, behoort tot de jongste en daarmee minst verweerde bergmassieven van de V.S. Scherpe pieken die tot boven de 4000m reiken, kaarmeren, watervallen en puinhellingen bepalen het beeld van dit jonge gebergte. Het massief is langs een breuklijn 2 kilometer omhoog geduwd en rijst steil op uit de met morene gevulde vlakke valleibodem van de Jackson Hole. Klassiek is het beeld van de indrukwekkende piek van de Grand Teton, spiegelend in het stille water van Jackson Lake.  Het park is rijk aan grootwild, zoals elanden, bizons, muildierherten, edelherten, grizzlyberen, zwarte beren, wolven en poema’s.  Een fraaie lodge aan het Jackson Lake  is de uitgelezen uitvalsbasis voor verkenningen van de bergwereld van de Grand Teton, te voer, per mountainbike of per auto. En op het meer kunt u prachtige kanotochten maken. Wandelroutes vieren hoog de bergen in en u kunt uw tochten zo licht of zwaar maken als u zelf wil. Door de Jackson Hole loopt een prachtige autoroute die de mooiste uitzichtpunten en ‘trailheads’ met elkaar verbindt.

moose-moran2

1 Blacktail Ponds Overlook: Mooi uitzichtpunt, met zicht op een aantal met gras overgroeide beverpoelen. Ook worden hier veel elanden en watervogels gespot, en als je geluk hebt kun je ook nog de visarend zien en andere roofvogels.
2 Glacier View Turnout: Een spectaculair uitzicht op het middelste gedeelte van de Teton Range waaronder de Grand Teton zelf en een aantal gletsjers, waaronder de Teton Glacier.
3 De Schwabacher Landing Road: Een behoorlijk ruige en steile weg, maar brengt je wel op een punt die je niet wilt missen. Hier worden de mooie foto’s gemaakt van de reflectie van bomen en bergen in het rivierwater. Het beste is het wel om hier smorgens vroeg heen te gaan, om de mooiste foto’s te kunnen schieten.
4 Teton Point Turnout: Ook hier weer een schitterend uitzicht. Teton Point Turnout biedt een goed zicht op de noordwand van de Grand Teton. En op de twee grote pieken ten noorden van de centrale tetons de hoogtorende Mt. St. John en afgeplatte Mt. Moran
5 De Snake River Overlook: Is waarschijnlijk de meest gefotografeerde plek van het hele park.Het kijkt uit over een deel van de Snake River, en dat geeft echt een prachtig uitzicht met de Tetons op de achtergrond.
6 de Triangle X Ranch: Als je kennis wilt maken met het avontuurlijke cowboyleven, moet je hier een kijkje gaan nemen. Hier kan je nog zien hoe cowboys hele groepen paarden begeleiden.
7 Cunningham Cabin Historic Site: Een mooie wandeling van ongeveer 1200 meter word deze omstreeks 1890 gebouwde hut bereikt.
Hier word informatie gegeven hoe de eerste blanken zich hier hebben gevestigd en hoe ze leefde. De hut met op de achtergrond de tetons zie je vaak op vele foto’s terug.
8 Elk ranch flatch turnout: Hier weer een schitterend uitkijkpunt op de Tetons, met grasland op de voorgrond. Gewoon weer een must see plekje, direkt aan de doorgaande weg.