Dag 1: Schiphol – Vancouver

Dag 1 : (6 Juni 2013) Didam – Amsterdam – Vancouver

Dinsdag avond rond 20:00 uur zijn we vertrokken uit Didam en naar Mercure Hotel Amsterdam gereden. Verliep allemaal voorspoedig en moet zeggen zo’n overnachting ervoor is echt lekker relaxed. Redelijk goed geslapen, en een heerlijk uitgebreid ontbijt buffet.

Rond 10:00 uur zijn we met het transfer  busje naar schiphol gebracht waar we rond 10:15 uur aankwamen. Ruim op tijd dus, voor het eerst zelf  inchecken, ondanks dat ik het uitgeprint had hebben we toch de boardingpassen nog maar een keer daar af laten drukken leken ze echter  😎 En toen kwam het koffers zelf wegen en inchecken pff ik had precies 23 kilo snel stikker opplakken en wegsturen. Die van ma was iets lichter 22,8 kilo, al met al is het wel een uitvinding en gaat het lekker vlot. Daarna uiteraard nog een tijdje naar buiten om te roken, het was lekker weer dus lekker in het zonnetje gezeten en mensen gekeken.

Rond 11:45 uur naar binnen want het boarden begon om 12:15 uur, ondanks dat de lijn behoorlijk langs was ging het nog wel aardig vlot. Uhmm wat kijkt die vent van de scanner me nou raar aan? Mevr deze koffer van u, Ja want kan daar nou inzitten wat niet mag dacht ik nog? Foutje van onze kant, toilettas was in handbagage gekomen ipv de koffer en daar zat dus douchegel en shampoo in van meer dan 100 milliliter. Maar hij moest er nog een keer, wat was dat langwerpige ding toch. Oeps nog grotere fout, camper spullen van vorig jaar waren ook in de handbaggage gekomen en dat zou ook gewoon kunnen als we niet waren vergeten dat daar ook 2 messen bij in zaten voor de broodjes. Nou heb maar gauw sorry gezegd en netjes afstand gedaan van de spullen en we konden doorlopen. Een kwartier later dan gepland gingen we naar de vertrekbaan, onderweg was ik blij dat we dit jaar voor de iets duurdere KLM hadden gekozen, stoelen waren beter en breder, onderweg kwamen ze tig keer langs voor drinken, snacks en eten. Ook het entertainment was een stuk beter dat alles maakt toch de vlucht iets aangenamer maar het blijft een lange zit.

Knipsel

Op Vancouver Airport ging alles weer net zo lekker soepel als vorig jaar zodat ik met een half uur heerlijk buiten van mijn sigaretje kon genieten. Taxi rit ging ook voorspoedig en om 15:45 uur waren we ingecheckt bij Sandman airport hotel. Spullen op de kamer gezet, en we hadden de dollarama naast het hotel ontdekt dus maar even aan de wandel. Blijft een heerlijke winkel om rond te neuzen, en daar even wat te drinken en te knabbelen gehaald. We proberen vanavond zo lang mogelijk wakker te blijven, maar zoals het nu voelt gaat dat niet lukken. Dat zien we dan ook wel weer, we kunnen tot vannacht tot 02:00 uur nog wat gaan eten en vanaf 06:00 uur staat het ontbijt alweer klaar. Die er tot onze verrassing bij hoort terwijl we dat niet geboekt hadden.

Morgen maar even kijken hoe alles gaat, uiteraard de camper ophalen en dan gaan we gelijk de grens naar de USA over. En dan de inkopen uiteraard, de boodschappen lijstjes hebben we al klaar dus dat word flink shoppen. Het volgende verslag wat jullie dus lezen zal zijn vanuit de Unit States of Amerika.